Изтегли Cyrcl приложениетоИзтегли приложението

Политика за поверителност

Последно обновен на: 12.02.2024
Радваме се да разберем за интереса Ви да се присъедините към общността на Съркъл Мобилити ООД, по-нататък наричан още Cyrcl. Опазването на личните Ви данни е важна тема за нас. Ако имате въпроси относно нашата Политика за поверителност, моля свържете се с нас на info@cyrcl.eu.

Настоящата Политика за поверителност важи, ако и всеки път когато:

● Изтеглите и/или използвате мобилното ни приложение “Cyrcl — your city bike-sharing”
● Посетите нашия уебсайт https://www.cyrcl.eu
● Взаимодействате си с нас по други начини, включително, но не само, маркетингови инициативи, продажби или събития

В настоящата Политика за поверителност:
● “Мобилно приложение” означава всяко наше мобилно приложение, което препраща към настоящата Политика за поверителност
● “Уебсайт” означава всеки наш уебсайт, който препраща към настоящата Политика за поверителност
● “Услуги” означава нашите мобилно приложение, уебсайт и други свързани услуги, включително, но не само, маркетингови инициативи, продажби или събития.

Настоящата Политика за поверителност има за цел да Ви информира по ясен начин какви данни събираме, как ги използваме и какви са Вашите права. В случай, че не сте съгласни с едно или повече от условията на тази Политика за поверителност, моля прекратете използването на всички наши Услуги своевременно.

Съдържание
1. Администратор на данни
2. Какви данни събираме
3. Как използваме събраните данни
4. Прехвърляне на данни
5. Бисквитки и подобни технологии
6. Уебстраници на трети страни
7. Срок за съхранение на данни
8. Мерки за сигурност
9. Вашите права
10. Преглед, промяна и изтриване на данните
11. Актуализации на Политиката за поверителност

1. Администратор на данни

Съгласно Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) и регламентите за защита на личните данни на Република България, администраторът на данни е:
Съркъл Мобилити ООД
ЕИК: 206347796
ул. “Народен певец” 3
1618 София
България
Телефонен номер: +359 896 755 556
Имейл адрес: info@cyrcl.eu

Информация за компетентния надзорен орган за защита на личните данни:

Комисия за защита на личните данни
бул. “Професор Цветан Лазаров” 2
1592 София
България
Телефонен номер: +359 (2) 915 35 19
Уебсайт: www.cpdp.bg


2. Какви данни събираме

Лични данни означава всяка информация, свързана с идентифицирано лице или лице, което може да бъде идентифицирано.

Лични данни, които Вие ни разкривате

Ние събираме лични данни, които Вие доброволно ни предоставяте, когато:

● Се регистрирате за нашите Услуги
● Проявите интерес да се сдобиете с информация относно нас, нашите продукти и/или нашите Услуги
● Участвате в и/или използвате нашите Услуги
● Се свържете с нас

Видът на събраните лични данни зависи от начина, по който си взаимодействате с нас и нашите Услуги, от продуктите и функционалностите, които използвате, както и от изборите, които правите. Тези данни могат да включват, но не се ограничават до:

Лични данни предоставени от Вас. Те включват лични имена, телефонен номер, имейл адрес, парола, номер на дебитна/кредитна карта, държава и населено място по местопребиваване, адрес по местопребиваване, национален идентификационен номер (напр. ЕГН), доброволно предоставена обратна връзка и други съобщения до Cyrcl относно нашите Услуги, както и друга подобна информация.

Финансови и транзакционни данни. Те включват данни нужни за обработката на Вашите трансакции. Например, номер, валидност и код за сигурност на дебитната/кредитната карта, която въведете като разплащателен метод. Моля, имайте предвид, че ние не съхраняваме и не обработваме тези данни сами. Тези данни се съхраняват и обработват само от нашия подизпълнител Банкс ДСК АД. Можете да намерите тяхната политика за поверителност тук: https://www.fibank.bg/bg/za-nas/korporativno-upravlenie/syotvetstvie/lichni-danni/platejni-uslugi

Всички лични данни, които ни предоставяте задължително трябва да са верни, точни и пълни. Вие имате задължението да ни уведомите, ако има промени по тези лични данни.

Автоматично събирани данни

Събираме автоматично определени видове данни, когато изтеглите, посетите, използвате или си взаимодействате с нашите Услуги. Тези данни не разкриват вашата самоличност, но може да включват информация, свързана с вашето устройство и/или начинът, по който използвате нашите Услуги. Тези данни са необходими за поддръжката, сигурността и правилното функциониране на нашите Услуги, както и за целите на вътрешните ни анализи и доклади.

Тези данни могат да съдържат, но не се ограничават до:

Данни на устройството. Когато изтеглите, посетите, използвате или си взаимодействате с нашите Услуги, ние събираме данни за вашия компютър, смартфон, таблет или всяко друго устройство, което използвате за целта. Те могат да включват:

● IP адрес на устройството (или сървър-посредник)
● Тип браузър, операционна система на вашето устройство, настройки, доставчик на достъп
● Идентификационни номера на устройството и приложението
● Хардуерен модел
● Мобилен оператор
● Данни за конфигурацията на системата

Логове и други мета-данни от използването на Услугите. Когато изтеглите, осъществите достъп или си взаимодействате с нашите Услуги, ние събираме данни, които автоматично се предават на нашите сървъри. Тази информация временно се съхранява в така наречения регистрационен (log) файл. Тези данни могат да включват:

● IP адрес на устройството (или сървър-посредник)
● Електронен времеви печат с час и дата
● Статус на достъпа и информация относно събитията на устройството (напр. Дали сте успели да осъществите достъп до нашите Услуги или сте получили съобщение за грешка)
● Име и/или URL на достъпната страница/файл
● Уеб страница, от която е направен достъп (препращащ URL адрес)
● Тип браузър, операционна система на вашето устройство, настройки, доставчик на достъп
● Информация относно използването на функциите на нашите Услуги
● Данни за търсените думи и комбинации от думи и термини, които сте въвели

Данни от (гео)локализиране. Когато изтеглите, посетите, използвате или си взаимодействате с нашите Услуги, ние събираме данни за местоположението на Вашето устройство. Количеството и видът данни, които събираме зависи от видът и настройките на устройството, което използвате за целта. Имате право да откажете разрешаването на събирането на тези данни като откажете достъп до данните или като деактивирате функцията за установяване на местоположение на вашето устройство чрез настройките на устройството Ви. Ако решите да се откажете обаче, може да не сте в състояние да използвате определени функции на нашите Услуги.

Други данни, събирани чрез нашите Услуги или други източници

Ние събираме определени допълнителни данни, когато изтеглите, посетите, използвате или си взаимодействате с нашите Услуги. Те могат да включват:

Изскачащи известия. За да ви изпратим информация относно Вашия потребителски профил, промоционални оферти или определени функции на Услугите, може да поискаме да ви изпратим изскачащи известия (push notifications). Имате право да откажете получаването на тези известия чрез настройките на Вашето устройство.

Достъп до устройството. За да предоставим всички налични функции на нашите Услуги, може да поискаме достъп до Bluetooth, сензори, камера, фенерче, контакти и други функции на вашето устройство. Имате право да откажете този достъп чрез настройките на Вашето устройство.

Данни от използването и/или наемането на превозно средство. Когато наемете и/или използвате нашите превозни средства, ние събираме определени данни от превозните средства и прикрепените към тях електронни устройства. Тези данни могат да включват:

● (Гео)локация / местоположение на превозното средство
● Електронен времеви печат с час и дата (напр. Дата и час на отключване/заключване на превозното средство)
● Времетраене на наема
● Изминато разстояние и скорост
● Маршрут
● Ниво на батерията на всяка електроника, прикрепена към превозното средство

Данни от други източници. Може да събираме допълнителни данни от трети страни, за да предоставим оферти, продукти и услуги, които са по-подходящи за вас, да подобрим нашите текущи предложения и Услуги и да предоставим целева реклама и промоционални оферти. Списъкът с други източници, от които може да събираме допълнително данни включва, но не се ограничава до, публични бази данни, партньори, доставчици на данни и партньорски програми. Тези данни могат да включват:

● Адреси
● Имейл адреси
● Телефонни номера
● Данни относно потребителското поведение
● IP адреси
● Профили и URL адреси в социалните мрежи

3. Как използваме събраните данни

Използваме събраните данни по ред начини, в допълнение на гореизброените в т.2 от Политиката за поверителност. В частност, използваме ги за:

● Създаване и управление на потребителските профили
● Идентификация на потребителя
● Публикуване на препоръки от потребителя (само след получаване на изричното му съгласие).
● Искане на обратна връзка
● Да предложим обслужване на клиента
● Състезания и томболи с награди
● Предоставяне на нашите Услуги и управление на поръчки на клиенти
● Зашита на нашите Услуги
● Улесняване на административните дейности
● Да отговорим на законови искания и да предотвратим вреди
● Защита и контрол на имуществото на дружеството и установяване и упражняване на правни претенции
● Защита и превенция от измами
● За маркетингова и промоционална комуникация. Имате правото да се откажете от получаването на маркетингови имейли, като изпратите заявка на info@cyrcl.eu.
● Предоставяне на целева реклама. За повече информация, моля прочетете нашата Политика за бисквитките.
● За други бизнес цели. Това може да включва, но не се ограничава до, анализи, доклади, измерване на ефективността и подобряване на нашите Услуги.

4. Прехвърляне на данни

Може да споделяме Вашите данни с трети страни само ако има законово основание за това, и в частност ако:

● Получим Вашето съгласие за това
● Това е необходимо за целите на постигане на нашия законен бизнес интерес
● Това е необходимо за целите на сключването, администрирането и изпълнението на договори
● Имаме законовото задължение да го направим
● Това ще ни помогне за разследването, предотвратяването и/или предприемането на действия срещу потенциални нарушения на правилата и/или незаконни дейности от всякакъв вид

Категориите трети страни, с които можем да споделим Вашите данни, могат да включват:

● Рекламни и маркетингови мрежи и услуги
● Услуги за съхранение на данните и облачни изчисления
● Услуги за наблюдение, докладване и анализ
● Услуги за комуникация и сътрудничество
● Финансови и счетоводни услуги
● Инструменти за разработка на продукти
● Правителствени субекти, публични органи и държавни структури
● Услуги по продажби
● Социални мрежи
● Услуги за изпълнение на поръчки
● Услуги за хостинг на уебсайтове
● Услуги за управление на потребителските профили
● Доставчици на сървъри, софтуери, телеметрични и телематични услуги
● Застрахователни компании
● Нотариуси, адвокати, частни
съдебни изпълнители и други, с цел изпълнение на нашите Общи условия и защита на нашите активи и законни бизнес интереси.

Запазваме правото си да оповестяваме и/или споделяме анонимни и обобщени данни въз основа на информация, свързана с личните данни на отделни потребители, без тези данни да може да се идентифицират персонално. Например можем да споделяме статистически данни публично, за да представим тенденции за общото ползване на нашите Услуги.

5. Бисквитки и подобни технологии

Ние използваме бисквитки и други подобни технологии на нашия уебсайт с цел достъп или съхранение на информация. Можете да намерите повече информация в нашата Политика за бисквитки тук: link

6. Уебстраници на трети страни

На нашия уебсайт е възможно да откриете информация относно уебсайтове на трети страни, които не са свързани с нас. Тази информация може да включва реклами, връзки към други уебсайтове, приложения или онлайн услуги. Ние не носим отговорност за каквато и да е информация, събрана или съхранявана от тези уебсайтове и услуги на трети страни, както и щети, причинени от тях. Във всички случаи на нарушена поверителност или когато имате нужда от допълнителна информация и/или помощ, моля свържете се своевременно с тях. 7. Срок за съхранение на данни Ние съхраняваме Вашите данни, докато се нуждаем от тях за предоставянето на нашите Услуги. Въпреки това, данните могат да бъдат съхранявани дори след прекратяване на потребителския Ви профил и/или договора между вас и Cyrcl за целите на договорното и правно съответствие.

Срокът за съхранение на данните е не по-дълъг от 5 (пет) години след датата на прекратяване на договора и/или потребителския профил.

В случай на административни или съдебни производства от или срещу клиент всички данни се съхраняват за срок от 5 (пет) години от постановяване на окончателно съдебно решение или изплащане на дълга.

8. Мерки за сигурност

Ние се ангажираме да пазим Вашите данни в безопасност, като използваме редица организационни и технически мерки за сигурност. Те включват, но не се ограничават до използването на признати процедури за криптиране (напр. SSL, TSL и други), ограничен достъп до данните само до оправомощени и обучени служители, политика за защита на личните данни и процедури за сигурност, които регулярно преглеждаме и ревизираме при необходимост.

9. Вашите права

Общият регламент на ЕС за защита на данните Ви дава определени права, които ви позволяват да осъществите достъп и да контролирате данните, до които ни давате достъп. Тези права включват:

● Искане на информация относно и достъп до Вашите лични данни. Това включва категориите данни, които съхраняваме и обработваме, категориите получатели и трети страни, с които Вашите данни ще бъдат или могат да бъдат споделени, правото да поискате от нас да изтрием или редактираме Вашите данни и планирания период, за който ще съхраняваме Вашите данни, наред с други.
● Подаване на жалба до регулаторните органи
● Да поискате изтриване или ограничаване на обработката на Вашите данни (след като се съгласите, че това може да намали качеството на нашите Услуги или да ограничи достъпа Ви до използването на тези Услуги като цяло)
● Да поискате допълнителна информация относно целите и начина на съхранение на Вашите данни на info@cyrcl.eu.
● Оттегляне на Вашето съгласие


10. Преглед, промяна и изтриване на данните

Въз основа на ОЗДР на Европейския съюз или приложимите закони във Вашата страна (за държави извън Европейския съюз) може да имате право да поискате преглед на информацията, която събираме за вас, и начините, по които я защитаваме. Може също да имате право да поискате изтриване на тези данни, след като сте се съгласили, че това може да намали качеството на нашите Услуги или да ограничи достъпа Ви до използването на тези Услуги като цяло. За да поискате преглед, промяна и/или изтриване на Вашите данни, моля, изпратете ни имейл на info@cyrcl.eu

11. Актуализации на Политиката за поверителност С цел подобряване на качеството на нашите Услуги и спазване на международните и национални закони тази Политика за поверителност ще търпи актуализации. Можете да проверите датата на настоящата Политика за поверителност в горната част на тази страница. Насърчаваме Ви да проверявате редовно тази Политика, за да сте в течение с начините, по които обработваме и защитаваме Вашите данни.
Спонсорирано от Банка ДСК Спонсорирано от Mastercard
Помощ
Магьосникът от Cyrcl-Оз